Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > Leven in Gods aanwezigheid
titel : Leven in Gods aanwezigheid
datum : 7 oktober 2018
volledige onderwerp : Exodus 33 : 14, 15
samenvatting :
“Als U niet zelf meegaat, kunnen we maar beter hier in de woestijn blijven. Want wat moeten we in een land van melk en honing, als U daar niet bent?” Mozes vraagt dat aan God, maar ondertussen is het een vraag die ook ons tot nadenken mag stemmen. Want zeg jij dat met Mozes mee? Zit jij er niet op te wachten dat het je voor de wind gaat, als dat betekent dat Gods Geest zich uit je leven terugtrekt?

Het is in elk geval zo dat steeds meer mensen niet meer in kunnen zien wat Gods aanwezigheid nog toevoegt aan hun leven. Het zou best zo kunnen zijn dat dat bij sommigen van u in de praktijk ook zo is. In de praktijk, niet in theorie. Want als je hardop zou zeggen dat het geen verschil zou maken of God nu wel of niet een plaats in je leven had, zou je er zelf van schrikken. Dat kan toch niet waar zijn? Maar ondertussen is het misschien allang waar.Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.