Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > Samen verder
titel : Samen verder
datum : 9 september 2018
volledige onderwerp : Filippenzen 03 : 12 - 16
samenvatting :
Eens speelde Schalke 04 een voetbalwedstrijd tegen Hansa Rostock. Schalke kwam op een 1-0 achterstand, maar wist toch nog de gelijkmaker te scoren. Vanuit de dug-out gaf de trainer aan dat zijn spelers moesten proberen die stand maar vast te houden. Maar vanuit het doel schreeuwde Jens Lehmann, de keeper van Schalke: [ppt] “Wir wollen gewinnen!”, wij willen winnen! Het was of het hele team door die kreet wakker werd. Iedereen zette nog een tandje bij, zodat de wedstrijd uiteindelijk door Schalke gewonnen werd met 2-1.
Die herinnering kwam bij me boven toen ik de woorden van Paulus las: “Niet dat ik al zover ben en mijn doel al heb bereikt. Maar ik houd vol in de hoop eens dat te kunnen grijpen waarvoor Christus Jezus mij gegrepen heeft”. Het roept het beeld op van een gelovige die niet tevreden is als hij niet verliest, maar pas tevreden is als hij wint.


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.