Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > De vrees voor de Joden
titel : De vrees voor de Joden
datum : 24 december 2017
volledige onderwerp : Ester 08 : 17
samenvatting :
Het messiaanse vrederijk waarin geen volk nog het zwaard zal trekken tegen een ander volk en geen mens meer weet wat oorlog is, verdwijnt hier achter de horizon. Zwaarden die worden omgesmeed tot ploegijzers en speren tot snoeimessen (Jes.2,4)? Mordechai wil iedereen juist laten geloven dat de Joden hun zwaarden al gewet en hun messen al geslepen hebben. Maar misschien doe ik Mordechai meer recht als ik zeg dat zolang de eerste dingen nog niet voorbijgegaan en de laatste dingen nog niet gekomen zijn, de zwaarden en de messen nog steeds een noodzakelijk kwaad zijn. Maar hoe noodzakelijk het ook is dat die nieuwe JSF er komt en dat ook de Nederlandse bijdrage aan de NAVO fors omhooggaat, het blijft een noodzakelijk kwaad.


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.