Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > Zacht fruit
titel : Zacht fruit
datum : 13 augustus 2017
volledige onderwerp : Galaten 5 : 18 - 23
samenvatting :
De werken van het vlees hebben voordeel: ze zijn direct herkenbaar. Paulus zegt: Het is bekend wat onze eigen wil allemaal in ons teweeg brengt. Dat geldt zo niet voor de vruchten van de Geest. Die zijn wel herkenbaar, maar niet direct. Vruchten moeten immers rijpen. Wat zijn ze tijdens dat proces kwetsbaar. Er hoeft in april maar 1 nacht vorst overheen te gaan of er groeien geen vruchten aan de appelboom en geen bloemen aan de blauweregen.
Maar ook al komt de vrucht van de Geest niet zo snel aan het licht als de werken van het vlees, ze komen toch wel degelijk aan het licht. Je hoeft er niet eens gelovig voor te zijn om ze te herkennen. Want iemand bij wie deze vrucht te zien is, dat is een mooi mens.


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.