Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > Was u maar blind
titel : Was u maar blind
datum : 26 maart 2017
volledige onderwerp : Johannes 09 : 41
samenvatting :
Als het tot je doordringt dat het doel van Jezus niet in de eerste plaats is om een blinde weer te laten zien, maar om zienden weer te laten zien, dan kun je best begrijpen dat die paar Farizeeërs tegen Jezus zeiden: “Wij zijn toch zeker niet blind?” Als dat de conclusie uit de genezing van de blindgeborene moet zijn, werpen ze die ver van zich. Toch antwoordt Jezus niet: “Jullie zijn wel degelijk blind”, maar: “Waren jullie maar blind, dan zou je zonder zonde zijn. Maar nu jullie zeggen: Wij kunnen zien, blijft je zonde”. Als je jezelf graag wilt wijsmaken dat je helemaal niet blind bent, laat Jezus dat dus maar zo. Je moet je wel realiseren dat Hij je dan niet kan genezen. Maar waar moet Hij je ook van genezen als je helemaal niet blind bent?


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.