Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > Vrede, ook voor Arabieren (Oudjaar)
titel : Vrede, ook voor Arabieren (Oudjaar)
datum : 31 december 2016
volledige onderwerp : Jesaja 21 : 13 - 17
samenvatting :
Vorig jaar sprak een geestelijke uit Saoedi-Arabië er zijn schaamte over uit dat die duizenden en duizenden vluchtelingen uit Syrië hun toevlucht in Europa zochten en niet Saoedi-Arabië, het heilige land van de moslims. Moet je niet zeggen dat Jesaja’s profetie over Arabië blijkbaar nooit bij de Arabieren geland is? Terwijl God toch ook tot hen gesproken had. Niet alleen een raadselachtige bemoediging, maar ook een eenvoudige opdracht: “Breng de vluchtelingen brood, geef de dorstigen water”. Blijkbaar wordt het al een beetje dag als mensen de hulp die ze elkaar kunnen geven niet aan God overlaten.
Maar ook al richt Jesaja zijn woord tot de Arabieren, zijn profetie is opgenomen in het woord van ónze God. Als wij horen dat God ook oog heeft voor de nood in de Arabische wereld, mogen wij ons oog dan ook niet voor die nood sluiten.Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.