Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > Toen ze het kind zagen (Kerst)
titel : Toen ze het kind zagen (Kerst)
datum : 25 december 2016
volledige onderwerp : Lucas 02 : 17 - 19
samenvatting :
Ze gingen haastig op weg en vonden Maria en Jozef en het kind dat in de voederbak lag. En toen ze het zagen… Ze zágen het. Wat zagen ze? Een baby die in een trog lag. Niet meer? Niet meer. Dat is alles? Dat is alles. Och, als je toch zo eens kon kijken: alles zien als er niets te zien is. Toch leert het kerstevangelie je zo kijken. Je meende altijd dat je God moest herkennen aan alles wat zich onttrekt aan het gewone. Daarom herkende je Hem ook bijna nooit. En de keren dat je Hem misschien wél herkende, bleven keren dat je Hem misschíen wel herkende. Want was wat je overkwam wel bijzonder genoeg om een wonder te mogen heten? Maar omdat jij Gods aanwezigheid wilde zien in wat zich onttrekt aan het gewone leven, heb je niet gezien hoe Gods aanwezigheid zich juist voltrekt in het gewone leven. Hij is er niet pas als alles verandert. Hij is er al als alles nog hetzelfde blijft.


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.