Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > Steek af naar de diepte
titel : Steek af naar de diepte
datum : 5 februari 2012
volledige onderwerp : Lucas 05 : 08
samenvatting :
De evangelist Johannes zegt: “Uit zijn overvloed zijn wij allen met goedheid overstelpt” (1,17). Een betere typering van wat Petrus hier overkomt, kan ik niet geven. Hij wordt hier ineens overstelpt met een overvloed waar hij bang van wordt. Jezus doet hier veel meer dan het kwaad van een slechte vangst goedmaken. De oplossing is vele malen groter dan het probleem. Kunt u zich voorstellen, dat Petrus, als hem zoiets overkomt, niet meer weet te zeggen dan: “Ga weg van mij, Heer, want ik ben een zondig mens”? [ppt] Ineens voel je dat Jezus zoveel meer met jouw leven wil dan je zelf met je leven wilt. Maar trek je dat wel? Ben je niet veel te zwak om je in dit krachtenveld te bewegen? Ben je niet veel te slecht om zoveel goedheid te kunnen verdragen? Petrus’ net dreigde te scheuren. Maar in feite stond hij zelf op springen.


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.