Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > Het is gezien, het is niet onopgemerkt gebleven
titel : Het is gezien, het is niet onopgemerkt gebleven
datum : 21 januari 2007
volledige onderwerp : Zondag 19
samenvatting :
Eén van de songs van Tom Waits heet Georgia Lee. Het gaat over een zwart meisje van twaalf jaar, dat gevonden is bij de oprit van een snelweg. Na misbruikt en vermoord te zijn, is ze als oud vuil gedumpt onder een boom. Het refrein van het lied dat Tom Waits ter nagedachtenis van dit zwarte meisje geschreven heeft snijdt je door de ziel:

Why wasn’t God watching?
Why wasn’t God listening?
Why wasn’t God there for
Georgia Lee?

Waarom keek God niet?
Waarom luisterde God niet?
Waarom was God er niet
voor Georgia Lee?

Als de cd afgelopen is en weer van voren af aan zal beginnen, zetten ik hem vaak toch maar af. Is dat wel waar: dat God niet keek, niet luisterde, er niet was voor Georgia Lee en haar lotgenootjes? God greep niet in. Dat is waar. Maar of Hij dus ook niet keek, niet luisterde, er niet was? Moet je niet zeggen dat Hij er wél geweest zijn, omdat Hij wél keek en wél luisterde? Ja, waarschijnlijk wel. Maar hoe dan? Ook al gaat die cd soms uit, hij gaat ook weer aan. Want de vraag blijft.Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.