Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > De HERE een gruwel
titel : De HERE een gruwel
datum : 29 november 2018
volledige onderwerp : Zondag 41
samenvatting :
Als je moeite hebt met relaties tussen twee mensen van hetzelfde geslacht, moet je je dus niet beroepen op Leviticus 20 vers 13. Daar doe je homostellen onrecht mee. Alsof hun liefde voor elkaar en hun trouw aan elkaar vergeleken zou moeten worden met de smeerlapperij die in Leviticus 20 veroordeeld wordt. Er bestaat smerigheid onder homo’s. Als ik op die parkeerplaats boven Ommen twee lege auto’s tegen de bosrand zie staan, huiver ik. Zoals ik ook huiver van de smeerlapperij waarmee hetero’s zich voor de computer verontreinigen. Beide soorten smeerlapperij vallen nog steeds onder het oordeel van Leviticus 20. Maar niet alle vormen van homoseksualiteit zijn per definitie smerig, zoals ook niet alle vormen van heteroseksualiteit per definitie zuiver zijn. Ik ken zelf in elk geval homostellen die in de liefdevolle manier waarop ze met elkaar omgaan heterostellen tot voorbeeld zouden kunnen zijn. Dat maakt verlegen en dat is als heel wat. Want het is beter maar te zwijgen, dan een oordeel te vellen dat niet zo bijbels is als je altijd dacht.


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.