Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > Niet langer boven je stand leven
titel : Niet langer boven je stand leven
datum : 14 mei 2017
volledige onderwerp : Zondag 13
samenvatting :
“God heeft ons er van tevoren toe bestemd om het evenbeeld te worden van zijn Zoon, die de eerstgeborene moest worden van talloze broeders en zusters”. Als dat bijbelwoord nog door je hoeft speelt, ga je zondag 13 met heel andere ogen lezen. Zeker, Christus is de eniggeboren Zoon van God, omdat Hij alleen de eeuwige en natuurlijke Zoon van God is. Maar het is van eeuwigheid al Gods bedoeling geweest dat die eniggeborene de eerstgeborene zou zijn van talloze broers en zusters. Dat woord ‘eniggeboren’ is dus niet exclusief bedoeld. Het sluit ons niet uit, maar juist in. Want het was altijd al Gods bedoeling ons als zijn kinderen aan te nemen. Wij zouden mogen delen in de liefde die er al van eeuwigheid in God is tussen Vader en Zoon.


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.