Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > Hej 't al eheurd?
titel : Hej 't al eheurd?
datum : 30 januari 2011
volledige onderwerp : Zondag 43
samenvatting :
Of je nu twittert of kwettert, in beide gevallen wil je gehoord wórden. Die behoefte zit heel diep bij ons mensen. Ook in de kerk lijkt het soms belangrijker gehoord te worden dan te horen. Maar wie wordt er gevoed door jouw woorden? Wie wordt er bemoedigd door jouw meningen? Misschien heb je wel heel veel volgers. Misschien heb je wel heel veel medestanders. Maar kun je je voorstellen dat je je eigen volger bent? Kun je je indenken dat het woord dat die ander moet horen het woord is dat je zelf zo nodig hebt? Al die woorden die mensen de wereld in slingeren zijn ze leeg, omdat de schrijvers ervan wel sprekers zijn, maar geen hoorders. Om spreker te kunnen zijn, moet je eerst hoorder zijn. Niet tegen een ander, maar tegen jezelf moet je kunnen zeggen: “Hej ’t al eheurd?”


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.