Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > God uit God, Licht uit Licht
titel : God uit God, Licht uit Licht
datum : 14 maart 2010
volledige onderwerp : Zondag 13
samenvatting :
De Koran spreekt van het licht dat God is als een barmhartig licht. Maar Mohammed heeft niet begrepen waarom dat zo waar is. Want Hij ontkent dat God een Zoon heeft en dat Jezus aan het kruis gestorven is. God is te groot om een Zoon te hebben en Jezus is te groot om aan een kruis te sterven. Maar welk licht ziet hij dan nog schijnen uit die nis waarin een lamp is en van die lamp die in een glas is? Dat licht kan niet meer doen dan de dingen zo te laten zien als ze zijn. Dat maakt dat licht juist zo onbarmhartig. Want de dingen zijn vaak niet zoals ze zouden moeten zijn, omdat wij niet zijn zoals we zouden moeten zijn. Maar het licht dat God in Jezus Christus ontsteekt brengt werkelijk verlichting.


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.