Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > Alsof wij Adam waren!
titel : Alsof wij Adam waren!
datum : 13 december 2009
volledige onderwerp : Zondag 04
samenvatting :
. Job zegt: God, als u dan toch mijn verderf zoekt, waarom hebt u mij dan niet al voor mijn geboorte gedood? Dat is een absurde vraag. Job wil God in zijn eigen consequenties drijven. Laat God de mens van de aardbodem uitroeien, als Hij hem dan zonodig moet straffen. Dan hoor je God als het ware denken: “Meen je dat nou? Zou je dat echt willen? Dat Ik je dan maar bij voorbaat verdelg? Zou het ook niet zo kunnen zijn dat als Ik mensen ondanks hun zonde laat leven, dat Ik dat wil: dat mensen niet sterven, maar leven? En zou het ook niet zo kunnen zijn, dat als Ik de mens zo geschapen heb áls Ik hem geschapen heb, dat Ik zó’n mens wil: een mens die echt voor Mij moet kiezen? En zou het ook zo kunnen zijn, dat als Ik nog steeds van de mens vraag dat hij voor Mij kiest, dat Ik Mij er niet bij neer wens te leggen als de mens niet voor Mij kiest? Zou dat misschien ook kunnen?”


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.