Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > De lachende derde
titel : De lachende derde
datum : 8 november 2009
volledige onderwerp : Zondag 52
samenvatting :
“We moeten ervoor oppassen dat Satan ons niet gebruikt: zijn plannen kennen we maar al te goed”. Hoe kan dat nou, als je nauwelijks weet wie hij is? Omdat je, anders dan in God, niet in de duivel hoeft te geloven om te kunnen zeggen dat hij er is. We voelen op de één of ander manier wel aan dat er achter onze wereld nog een wereld schuilgaat, die Jakobus in zijn brief “een wereld van onrecht” noemt (3,6). Want ook al woont het kwade in ons eigen hart, het kwaad is meer dan de optelsom van alle kwaad dat in de harten van de mensen woont. Daarvoor is het kwaad in deze wereld te groot. Het is een eigen leven gaan leiden. Het openbaart zich niet alleen in wat mensen elkaar aandoen, maar ook in wat mensen aangedaan wordt. Dat is niet menselijk meer, maar duivels.


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.