Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > Bidden om een bonus
titel : Bidden om een bonus
datum : 11 oktober 2009
volledige onderwerp : Zondag 50
samenvatting :
De zuurdesem van de Farizeeën kan ook ons geloof in Jezus verzuren. Dan zijn we diep in ons hart helemaal niet blij met Hem. Want waar we zo’n behoefte aan hadden, dat geeft Hij niet.
Als u bij uzelf merkt dat ook uw geloof is aangetast door het virus van de Farizeeën, roep uzelf dan tot de orde door weer eens heel bewust de vierde bede van het Onzevader te bidden: “Geef ons vandaag het brood dat wij nodig hebben”. Daarmee maak je de dingen die je voor je leven op aarde nodig hebt weer tot bijzaak. Sterker nog: het brood wat wij nodig hebben wordt een bonus. Dat valt in de categorie: “het andere dat ons bovendien geschonken wordt”, als we eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid zoeken (Mt.6,33).Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.