Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > God is groot! Allah Akbar?
titel : God is groot! Allah Akbar?
datum : 15 maart 2009
volledige onderwerp : Zondag 34
samenvatting :
In vraag & antwoord 94 wordt de naam van Jezus Christus nergens genoemd. Dat is toch wel een gemis. Want Jezus zelf zegt: “Wie de Vader is, dat weet alleen de Zoon, en iedereen aan wie de Zoon het wil openbaren” (Mt.11,27). De apostel Johannes zegt het zijn meester na in zijn eerste brief: “Ieder die de Zoon niet erkent, heeft ook de Vader niet. Wie de Zoon erkent, heeft ook de Vader” (1Joh.2,23). Het is dan ook onmogelijk te spreken van de enige ware God zonder zijn Zoon te noemen. De Catechismus doet dat wel. Het gevolg is dat een moslim antwoord 94 zonder problemen na kan zeggen. Zo’n zin: “dat ik met alle ootmoed en geduld mij aan Hem alleen onderwerp” zal hem zelfs bijzonder aanspreken. Want ‘islam’ betekent letterlijk: onderwerping.


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.