Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > Sacrament voor grote kinderen
titel : Sacrament voor grote kinderen
datum : 4 januari 2009
volledige onderwerp : Zondag 28 & 29
samenvatting :
Als Jezus de kinderen in het midden plaatst is dat maar niet om de volwassenen te vertederen: “Moet je eens zien hoeveel Jezus van kleine kinderen houdt”. Jezus, de kindervriend. Nee, dan waarschuwt Hij de volwassenen: Als jullie je niet bekeren en worden als de kinderen zullen júllie het zeker níet binnengaan”. Jezus zegt dus niet: “De kinderen horen er óók bij”, maar Hij zegt: “Als jullie niet worden als de kinderen horen jullie er zeker níet bij”. Dit ontroerende tafereeltje is dus zo ontroerend niet. Het draait weliswaar om de kinderen, maar het gaat over volwassenen, die van hun voetstuk gehaald worden.
De aanstoot van dat, op het eerste gezicht zo zoetsappige verhaal over Jezus die de kinderen zegent is voor ons niet minder dan de discipelen. Dan denk ik niet alleen aan mensen die het eigenlijk maar niks vinden dat er in de kerk wat wat meer aandacht aan de minderen gegeven wordt. Die aanstoot geldt ons allen. Jezus’ onderwijs komt immers hier op neer, dat onze kinderen óns moeten opvoeden, en niet wij hen. Doopleden leren belijdende leden avondmaal vieren.Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.