Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > Hij is hier wél, want Hij is opgevaren
titel : Hij is hier wél, want Hij is opgevaren
datum : 6 april 2008
volledige onderwerp : Zondag 18
samenvatting :
"Hij is hier niet", "hier", d.w.z.: in het graf. Maar je zou ook kunnen zeggen: "Hij is hier niet", "hier", d.w.z.: hier op aarde. Zoals de Catechismus zegt in Zondag 18: "Naar zijn menselijke natuur is Hij niet meer op de aarde", want "Christus is voor de ogen van zijn discipelen van de aarde naar de hemel opgenomen". Wij leven niet alleen na Pasen, wij leven ook na Hemelvaart. Als ik vragen mag: "Went dat, dat Jezus hier niet meer is?" Nee toch? Ik mag tenminste hopen, dat u er niet zo aan gewend bent dat Hij hier niet meer is, dat u Hem ontwend bent. Een kerk die aan Jezus' afwezigheid gewend is, een kerk die niet onwennig is van Jezus' afwezigheid, die Hem niet mist, die zit ook niet meer op Hem te wachten. Door zijn hemelvaart houdt Jezus de spanning van Pasen erin.


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.