Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > Eed en sacrament
titel : Eed en sacrament
datum : 21 november 2010
volledige onderwerp : Zondag 37
samenvatting :
Goed beschouwd gaat het bij de vraag of je als christen de naam van God wel aan mag roepen bij het doen van een belofte of het afleggen van een getuigenis om het punt of je gelooft of God alleen in verband gebracht mag worden met de gouden straten van het hemelse Jeruzalem of ook met het aardse slijk van het laag-bij-de-grondse Den Ham. Is Hij werkelijk onze Immanuël, God-met-ons, of is Hij dat niet? Is Hij een God die vuile handen durft te maken, of wast Hij zijn handen in onschuld? Is Hij een God van zondaars of een God van vromen?
Als ik het zo scherp stel begint u misschien aan te voelen dat de doperse weigering om een eed te zweren wel degelijk iets te maken heeft met de weigering om een kind te laten dopen. Een God die niks te maken heeft met een wereld die in het boze ligt heeft ook niks te maken met kinderen die in zonde ontvangen en geboren zijn.


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.