Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > Wees stil en noem de naam van de HEER niet.
titel : Wees stil en noem de naam van de HEER niet.
datum : 2 december 2007
volledige onderwerp : Zondag 36
samenvatting :
Maar al te vaak is wat vroeger uitgegeven werd voor een gebod van God een menselijke traditie gebleken. Door onze, misschien best goede, mening te verwarren met het gebod van God, heeft de kerk intussen wel latere kerkverlaters de naam van God doen lasteren (vgl. 2Sam.12,14; Rom.2,24; 1Tim.6,1) en zelf het gebod van God uitgehold. Veel zogenaamd principiële taal heeft vaak dezelfde diepgang als Keesje met de Bochel uit Bartje. Keesje mocht van zijn analfabete moeder niet roken en kreeg geen zakgeld van haar. Daarom las hij haar uit de Bijbel voor over de twaalf verspieders die optrokken naar Jericho: “En ze rookten en ze smookten, en ze trokken op naar Jericho, en ze kregen zoveel zakgeld als ze maar wilden”.


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.