Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > De sacramenten: ongeloofwaardig, ongastvrij, onmisbaar
titel : De sacramenten: ongeloofwaardig, ongastvrij, onmisbaar
datum : 24 juni 2007
volledige onderwerp : Zondag 25
samenvatting :
Iemand schreef eens: “(De sacramenten) doen niet meer waar ze voor zijn ingesteld, ze spreken niet meer aan, binden niet meer samen en maken niet meer medeplichtig. () Het (sacrament) stamt uit een leefwereld die de onze niet meer is, op geen enkele manier zelfs, en raakt ons daarom gevoelsmatig niet meer. Ja, als we verschrikkelijk ons best doen, wil het nog wel lukken, maar de vanzelfsprekendheid waarmee de rituele beeldtaal de emotionele laag van ons bestaan bedoelde te bereiken, is eraf”.
Toch vindt Christus zelf die sacramenten onmisbaar, anders had Hij ze niet niet ingesteld. Hij zegt ergens: “Wie betrouwbaar is in het geringste, is ook betrouwbaar als het om veel gaat” (Lc.16,10). Of weet Hij beter dan wie van ons ook dat die sacramenten zo gering niet zijn? Verraad onverschilligheid voor de levenstekens die Jezus geeft misschien onverschilligheid voor het de zaak waar ze voor staan? Dat zou ons niet moeten verbazen.


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.