Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Predikant > Preek downloaden > Er viel een stilte in de hemel van ongeveer een half uur
titel : Er viel een stilte in de hemel van ongeveer een half uur
datum : 27 juni 2010
volledige onderwerp : Zondag 22
samenvatting :
Een heidense filosoof heeft “eeuwigheid” eens gedefinieerd als: het volledig gelijktijdige en volmaakte bezit van een onbegrensd leven . God geniet daardoor alles wat er maar te genieten valt in één keer. Hij kan niet naar iets verlangen, omdat Hij het al bezit. Zodra wij de gedachte toelaten dat dat ook onze toekomst zou zijn, wordt het heel moeilijk er nog naar te verlangen. We zijn dan immers op weg naar een toekomst waarin er niets meer te verlangen is. Maar is dat niet dodelijk saai? Want ook al is het leven híer een leven dat zich ontwikkelt langs de lijnen opgaan, blinken en verzinken, het is wel een leven dat zich ontwíkkelt. Maar is een leven dat niet meer opgaat en niet meer verzinkt, maar alleen nog maar blinkt, geen leven dat tot stilstand gekomen is? Stilstand is toch achteruitgang? Ben je dan eigenlijk niet levend dood?


Je staat op het punt een preek te downloaden. Wanneer je informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een bijbelstudieclub mag je de preek natuurlijk gebruiken.
Als één van deze preken wordt gebruikt in een eredienst mag dat ook, maar zou ik het op prijs stellen als je mij daarvan op de hoogte stelt.


Ja, ik wil David de Jong op de hoogte stellen dat ik de preek wil gebruiken.

jouw naam :
jouw e-mailadres :
het bericht :
Nee, ik wil David de Jong niet op de hoogte stellen, maar wel de preek downloaden.