Predikant

preken(vrije stof)
preken(catechismus)

Musicus

cv
concertagenda
cds
Composities
Diversen
Contact
Musicus > Diversen

         Dubbelportret Christiaan Richter en David de Jong

datum : 1 mei 2014

Artikel van de hand van Kees Weggelaar, gepubliceerd in Het Orgel, jaargang 110 (2014) nr. 3. Weggelaar staat bekend als een groot kenner van hedendaagse orgelcomposities. Interessant is dat hij mijn werk waardeert omdat het niet alleen actueel, maar ook modern is.

 
 
     downloaden    


         Gekanaliseerde emotie (over Johan G. Koers)

datum : 29 december 2012

Artikel in maandblad Het Orgel, jaargang 109 (2013) nr. 1, waarin ik het orgeloeuvre van mijn leermeester Johan G. Koers bespreek.

 
 
     downloaden    


         Pleidooi voor een misverstand

datum : 6 oktober 2006

In dit artikel wil ik aandacht vragen voor de zgn. eerste versie van Francks Fantasie in C, zoals die bezorgd is door N. Dufourcq. Deze versie is evenzeer als het stuk van Kee een com-posie, met dit verschil dat zij wél serieus bedoeld was. Onderzoek van Eschbach en Bates heeft inmiddels aangetoond dat Durourcqs uitgave op een misverstand berust. Toch heeft dat misverstand een buitengewoon spannend stuk opgeleverd. Het vertoont zelfs een grotere eenheid en spankracht dan de algemeen bekende Fantasie in C uit de Six Pièces. In dit artikel wil ik dan ook een pleidooi voeren voor deze versie van Francks Fantasie in C, ondanks het feit dat het vanuit historisch oogpunt een misbaksel is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd in: Gert Oost / Frits Zwart, Hommage à César Franck, Den Haag [Uitgeverij Het Westen i.s.m. Haags Orgel Kontakt] 2006. Het boek is o.a. te bestellen op www.haagsorgelkontakt.nl.

 
 
     downloaden    


         Psalmen voor Nu

datum : 28 november 2005

Recensie van de eerste cd uti de reeks Psalmen voor Nu

 
 
     downloaden    


         Van herbergier tot loodgieter

datum : 1 december 2001

Artikel uit Eredienst, 28 (december 2001), 148 - 150, waarin ik reageer op een recensie van het Eertman/Van Eekenorgel in de GKv te Roodeschool.

 
 
     downloaden